Get Adobe Flash player

Tähän on tultu

tiina&jussi_3

Jussi Tuurna ja Tiina Weckström

Tähän on tultu on näyttelijä Tiina Weckströmin ja muusikko-säveltäjä Jussi Tuurnan lauluilta: lauluja sodasta ja rakkaudesta, intohimosta ja kuolemasta, äideistä ja lapsista.Säveltäjiä Tuurnan lisäksi ovat mm. Anna-Mari Kähärä, Jacques Brel, Friedrich Hollaender ja Ariel Ramirez. Kirjailijoita ovat mm. Arto Melleri, Pirkko Saisio, Aaro Hellaakoski, Aulikki Oksanen ja Arvo Turtiainen.

Esitys on vahvasti kiinni intiimin musiikkiteatterin traditiossa, kabareessa ja chansonissa. Tähän on tultu on musiikin täyttämä hetki elämän risteyksessä, jossa läsnä ovat menneisyys, nykyisyys ja aavistus tulevasta. Mukana ovat elämän suuret tunteet surusta riemuun, intohimosta kaipaukseen. Tilaa on myös yllätyksille! Esiintyjien rento ja lämmin heittäytyminen luo esitykseen vapautuneen ja rajoja rikkovan tunnelman.

Tiina ja Jussi ovat haaveilleet vuosia yhteisestä duetosta. Vihdoin on sen aika – tähän tultiin!

Ensi-ilta oli 17.2.16 Teatteri Jurkassa.

Esitys kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia.

Aamulehden kriitikko Soila Lehtonen kirjoitti ensi-illan jälkeen näin:
“Tuurna tarjoaa tuhdin teatterillista nuotistoa, josta näyttelijä saa nautiskella, kun tyylilajien ja tunneskaalojen variaatioissa on mehukasta dramatiikkaa.
Weckströmin savuisennotkea, hämmästyttävänkin matala altto sukeltaa sielukkaasti syvimpiinkin kellareihin. Kun näyttelijä heittäytyy tosissaan taidolla laulajaksi, tulos on parhaimmillaan – no, viiden tähden teatteria”.

Aamulehden koko kritiikin voit lukea täältä.

Tiina ja Jussi tekivät viimeksi yhteistyötä Kansallisteatterin yleisö- ja arvostelumenestyksessä Slava! Kunnia, jossa Tiina tulkitsi yhden teoksen keskeisistä naisrooleista. Slavan sävellyksestä ja musiikin johdosta vastasi Jussi. Tähän on tultu esityksessä on mukana muutamia lauluja Slavasta, mm. huikea Julia T:n Kohtaloni kellot.Esityksen muita lauluja ovat mm. Lady Luuviulu (Melleri, Tuurna), Pääkallolipun alla (Melleri, Kähärä), Syreenipensaitten alla (Oksanen, Tuurna), Syntymässä säikähtäneet (Brel) ja Kun olen kuollut (Hollaender).

Työryhmä kiittää Alfred Kordelinin rahastoa saamastaan tuesta.

Produmo Oy
Tulipolku 6, 02880 Veikkola
pekka@produmo.fi
+358-500-451721