Get Adobe Flash player

Laulujen Palo

laulujenpaloMusiikillisia hetkiä Tauno Palon elämästä

Jukka-Pekka Palo, Mari Kätkä, Tuomas Kesälä

Tunnelmallisessa konsertissa kuullaan musiikillisia hetkiä Tauno Palon elämästä Jukka-Pekka Palon esittämänä. Lavalla myös Mari Kätkä (harmonikka, laulu) ja esitettävien laulujen sovittaja Tuomas Kesälä (piano, laulu).  
Vuonna 2008 tuli kuluneeksi 100 vuotta Tauno Palon (1908 – 1982) syntymästä. Tuolloin Suomen Kansallisteatteriin valmistettiin musiikkinäytelmä Kulkurin laulut, jonka myötä tehtiin kunniaa Tauno Palon näyttelijäntyölle. Kun esiintyjille tuli pyyntöjä saada Kulkurin lauluista pienempi kiertueversio, teki lavalla nähtävä kolmikko siitä alusta asti uuden version – Laulujen Palon.
Jukka-Pekka Palo kuvaa konsertin lähtökohtaa ja tavoitetta näin: ”Tauno Palo toi meidät yhteen. Kuuntelimme levytykset ja otimme mukaan ne laulut, jotka puhuttelivat meitä. Halusimme löytää sen lämmön, huumorin ja haikeuden, jotka olivat osa papan olemuksen ydintä, ja ennen kaikkea halusimme lauluihin oman näkökulmamme.” Isän laulut ovat Jukka-Pekka Palolle tuttuja jo lapsuudesta. Hän muistaa isänsä laulaneen joskus maalla kesäisin, kun työhuolet eivät painaneet.
Esityksessä on ilo nauttia Tauno Palon klassikoiksi muodostuneita lauluja upeina, tuoreina sovituksina, esimerkkeinä vaikkapa Laulava Sydän, Soittoniekka, Rosvo-Roope, Ruusu on punainen ja Erotessa.
Esitys kestää n. 1 h 30 min + väliaika.

Jukka-Pekka Palon kuva: Stefan Bremer
Mari Kätkän ja Tuomas Kesälän kuvat: Hanna Reetta Majanen

 

Produmo Oy
Tulipolku 6, 02880 Veikkola
pekka@produmo.fi
+358-500-451721