Get Adobe Flash player

Junantuomaa

_full

Sari Mällinen ja Mari Kätkä

Mää oon meiltä ja muut muualta,
– mutta nahkurin orsilla tavataan.

Kaksi junantuomaa, pitkänlinjan näyttelijä Sari Mällinen ja muusikko-haitaristi Mari Kätkä penkovat musiikin, laulun, tekstin ja komedian keinoin ihmisen juuria, juurettomuuden tunnetta ja vuorovaikutusta arjessa.

Musiikkiteatteriesityksessä haitarin ja sahan lisäksi soivat uudet ja vanhat kotimaiset laulut sekä erilaisten junantuomien ihmisten ja aatteiden kirjot.Lavalla mukana myös eläväiset nuket Anna ja Toivo.

Tuoreet sekä särmänsä säilyttäneet tekstit ja laulut on poimittu kotimaan kiskoilta, eri tekijöiden asemilta, mm. Kari Hotakainen, Arvo Turtiainen, Ilpo Tiihonen, Sirkka-Liisa Sass, Aulikki Oksanen, Kaj Chydenius, Eero Ojanen, Esa Helasvuo, Markus Fagerudd, Maija Ruuskanen.

Käsikirjoitus: Työryhmä SariMari
Ohjaus: Työryhmä SariMari
Nuket: Terttu Mällinen
Kuva: Eleonoora Mikkola

Esityksen pituus: pitempi kuin veturi, lyhyempi kuin tavarajuna:
n. 1 h 30 min väliaikoineen.

Junantuomaa kiittää tuesta Alfred Kordelinin yleistä edistys- ja sivistysrahastoa.

Sari Mällinen näytteli Helsingin Kaupunginteatterissa 1986-1995 ja KOM-teatterissa 1995-2008. Sen jälkeen Sari on ollut freelancerina.
Sari on näytellyt monissa radio- ja TV-tuotannoissa, mm. Tarpeettomia ihmisiä, Vuoroin vieraissa, Neljäs tie ja Afrikan tähdet, sekä elokuvissa, mm. Eila (josta hänet palkittiin pääosa-Jussilla), Pohjanmaa, Lakeuden kutsu, Rölli – hirmuisia kertomuksia (josta hän sai sivuosa-Jussin), Rikos ja Rakkaus, ja Älä itke Iines. Sari sai Ida Aalberg kannustuspalkinnon 1991.

Mari Kätkä on muusikko, musiikkipedagogi, MuM Sibelius-Akatemian Musiikkikasvatuksen osastolta. Mari on esiintynyt useiden artistien, mm. Susanna Haaviston, Eija Ahvon ja Jukka-Pekka Palon, kanssa ja tehnyt lastenmusiikkia useissa eri yhtyeissä (mm. Kolme Blondia, Laululaukku ja Kätkä & Kesälä duo). Mari on myös toiminut teatterikapellimestarina ja -korrepetiittorina mm. Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

 

Produmo Oy
Tulipolku 6, 02880 Veikkola
pekka@produmo.fi
+358-500-451721