Get Adobe Flash player

Eki ja Emmi
Laura Jäntti – Ilpo Tiihonen

Ilta Emmin kanssa

Erkki Saarela ja Eero Ojanen

60 vuotta sitten näyttelijätär Emmi Jurkka myöhästyi Intimiteatterin esityksestään ensimmäisen näytöksen verran. Tähän hän tokaisi emmillisesti: ‘Mitä nyt on yksi näytös sen rinnalla, että minä olin perustamassa kokonaista teatteria!’
Huoneteatteri Jurkka synnytettiin 1953, ja sittemmin nimi muutettiin Teatteri Jurkaksi.

Menneen usvasta astuu nyt vielä kerran näyttämölle Emmi, tuo rakastettava pyryharakka, vuosikymmenien muistot helmoissaan. Teatteri-etappeinaan Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Viipuri, pitkät kiertueet, elokuvat – ja lopulta oma teatteri Vironkadulla. Laulun ja naurun säestyksellä Erkki Saarela väläyttelee eläviksi yhden suomalaisen teatterin suurimman tähden kokemukset. ‘ILTA EMMIN KANSSA’ vietetään kuten Emmi olisi itse halunnut: ‘Minä jaksan siitä halusta että kaikilla olisi oikein, oikein hauskaa!’

Turun Kaupunginteatterissa 2.5.15 olleesta esityksestä teatterikriitikko kirjoitti näin:

”Tyrskähtelevän tekstin ja sen sävykkään esittämisen maagisuus – samalla myös koko teatterin taika – piilevät siinä, että esitystä katsoessa ei ajattele, että teksti olisi jossain vaiheessa ollut kirjallinen dokumentti, joka sitten on elävöitetty näyttämölle. Saarela elää tekstiä joka solullaan… Hän tavoittaa hienosti taiteilijapersoonan liukkaasti luiskahtelevat mielen- ja kielenliikkeet sekä levottoman fyysisen olemuksen. Eläväinen kehonkieli, paljonpuhuvat katseet, äkilliset naurunpurskaukset, nimien unohtelu, spontaanit laulunlurautukset ja keikistelevä tanssahtelu loihtivat näyttämölle ehtaa emmimäistä energiaa. Ei ihme, että esityksen lopussa täysi katsomollinen turkulaisyleisöä osoitti suosiotaan seisten.”
(Annina Karhu, Turun Sanomat 4.5.15)

Turun Sanomien koko kritiikin voit lukea täältä.

Ilta Emmin kanssa on Teatteri Jurkan lisäksi nähty mm. seuraavissa paikoissa: Lahden, Kokkolan ja Turun Kaupunginteatterit, Tampereen Komediateatteri, Tampereen Teatterikesä, Kajaanin Runoviikot, Teatteri Retikka Suomussalmella, Tukholman Suomi-instituutti, Muuramen Aploodi-teatteri, Teatteri Vantaa, Varkauden ja Mikkelin Teatterit, Rakastajat-teatteri Porissa, Karatalo Espoossa, Kulttuuritalo Kyminsuu Kotkassa ja Porvoon Taidetehdas; ja syksyllä 2015 kolmen viikon menestyksekäs Ruotsin-kiertue 14:llä paikkakunnalla.

Vuoden 2016 kevätkaudella esitys vierailee mm. Uudenkaupungin Teatterissa, Kemin ja Kuopion Kaupunginteattereissa ja Vuotalossa Helsingissä.

Käsikirjoitus: Laura Jäntti ja Ilpo Tiihonen
Ohjaus: Laura Jäntti
Rooleissa: Erkki Saarela
Orkesteri: Eero Ojanen

Kesto vajaa kaksi tuntia väliaikoineen.
Esityksestä on tehty myös noin tunnin mittainen ”Pieni ilta Emmin kanssa”.

Produmo Oy
Tulipolku 6, 02880 Veikkola
pekka@produmo.fi
+358-500-451721